top of page

Voor een professionele en diervriendelijke

vachtverzorging van uw hond en konijn

Naam*

Bericht*

E-mailadres*

Telefoon*

Bedankt voor uw reactie. Ik zie u graag weer terug in Trimsalon de vrolijke tent!

Behandelingen bij het konijn

Vachtverzorging voor het (langharige) konijn is van levensbelang. Dat betekent regelmatig borstelen, kammen en klitjes verwijderen. Als u dit niet geregeld doet kunnen er vachtproblemen bij het konijn ontstaan, zoals klitten en vervilting. Het borstelen lukt niet bij alle eigenaars. Daarom kan uw konijn ook naar de trimsalon voor het borstelen, kammen en ook inkorten zodat er minder snel klitten in de vacht komen. En ook in de zomer is het fijn als het langharige konijn een kortere vacht heeft.


Als gediplomeerd konijnentrimmer ben ik u graag van dienst en kan ik u helpen om uw konijn weer van klitten of vilt af te helpen en/of de vacht in te korten. Niet alleen zorg ik er voor dat het konijn weer vrij is van klitten. Ik geef u tips mee zodat de vachtverzorging voortaan zelf ook lukt. Dit hoeft niet alleen een langharige konijn te zijn. Soms heb je met een kortharig konijn ook even hulp nodig, omdat het misschien moeilijk door de rui heen komt. Als we het konijn door de rui heen helpen kan verstikking van de huid voorkomen worden.

 

Hoe werkt het ?

U kunt het konijn naar de trimsalon toe brengen of ik kan bij u aan huis komen zodat u niet hoeft te reizen met het dier om stress te voorkomen.

Ik maak kennis met u en uw konijn (kennismaking is altijd gratis).

Eerst doe ik een gezondheidscheck en bekijk ik de vacht. Dan kan ik u adviseren wat het beste is voor uw konijn. Dit kan zijn dat ik bepaalde klitten en/of viltplekken er voorzichtig uit haal, tot aan een complete trimbeurt voor uw konijn. Ook kunt u alleen voor het vrijknippen van de oogjes of het knippen van de nagels langskomen.

Bij een heel erg vervilt konijn kan het zijn dat de trimbehandeling over meerdere dagen verspreid zal moeten worden. Dan doe ik iedere keer een deel. Het is voor een konijn niet goed om langer dan een uur op de tafel behandeld te worden. Dat geeft te veel stress.​ 

Weet u even niet meer hoe u de vacht moet verzorgen of wilt u het laten inkorten?

Maak dan gerust een afspraak, zodat ik er een keer naar kan kijken.

0639391238

bottom of page