top of page

Voor een professionele en diervriendelijke

vachtverzorging van uw hond en konijn

Naam*

Bericht*

E-mailadres*

Telefoon*

Bedankt voor uw reactie. Ik zie u graag weer terug in Trimsalon de vrolijke tent!

Wassen en föhnen

Bij de meeste trimbehandelingen wordt uw hond gewassen met speciale hondenshampoo. Deze shampoo is speciaal afgestemd op de pH-waarde van de huid. U kunt ook kiezen voor een behandeling van alleen wassen en föhnen. Dit is voor alle rassen mogelijk. Na deze wasbeurt is de vacht weer schoon en ruikt de hond fris.


Ontwollen/uitdunnen

Bij de Labrador, Golden Retriever, Berner Sennen, Chihuahua of soortgelijke rassen, pas ik de was- en blaasmethode toe. De hond wordt met speciale shampoo gewassen waarna het 15 minuten moet intrekken. Na het uitspoelen wordt de vacht droog geblazen met de waterblazer. De losse haren worden eruit geblazen zodat de hond sneller door zijn ruiperiode gaat.

Bij spanielachtige kan de vacht uitgedund worden met de dubbele effileerschaar zodat de vacht weer luchtig wordt. Daardoor heb je minder kans op huidproblemen zoals verstikking van de huid.


Scheren, knippen en effileren (inkorten)

De vacht van de Maltezer, Shih-Tzu, Lhaza Apso of kruisingen van deze rassen kunnen met de effileerschaar of tondeuse ingekort worden in elk gewenst model.

Bij de Poedel, Labradoodle of andere rassen met een krulvacht, wordt de vacht ingekort met de rechte schaar of gecombineerd met scheren.


Plukken

Bij honden met een ruwharige vacht zoals de meeste terriërrassen, wordt de vacht geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dekharen met de hand geplukt worden. Na een plukbeurt blijft de ondervacht over. De behandeling kan alleen gedaan worden als de vacht plukrijp is. Het plukken is dan niet pijnlijk en het helpt ze dan juist van een hinderlijke jeukende vacht af. Deze behandeling gebeurd 2 keer per jaar.

Het is ook mogelijk om de hond 4 keer per jaar te plukken, dan wordt een stripvacht gecreëerd. Hierbij wordt de bovenvacht verdeeld in meerdere lagen. Bij een stripvacht ziet de vacht er altijd mooi en verzorgt uit. Dit gebeurd 4 keer in een jaar.


Borstelen, kammen en ontklitten

Honden met lang haar moeten regelmatig geborsteld en/of gekamd worden om klitten te voorkomen. Ook voor het borstelen, kammen en ontklitten kunt u terecht in de trimsalon.


Nagels knippen

Bij elke behandeling worden de nagels nagekeken en zo nodig geknipt. U kunt ook langskomen om alleen de nagels te laten knippen.

Trimbehandeling bij de hond

In de trimsalon vinden de volgende behandelingen plaats:

  • Wassen en föhnen
  • Ontwollen/uitdunnen
  • Scheren, knippen en effileren (inkorten)
  • Plukken
  • Borstelen, kammen en ontklitten
  • Nagels knippen
bottom of page